Kasteeldomein De Woesten nu in boekvorm verkrijgbaar

Jan Sabbe met het boekje rond kasteeldomein De Woesten. © GST
Redactie KW

In de brochurereeks over de Oostkampse kastelen is het derde deel verschenen over het kasteeldomein De Woesten in Waardamme. Eerder verschenen er al boekjes over het kasteel Cellen en over het kasteel De Herten.

De auteur is Jan Sabbe (27), zoon van de huidige eigenaar Michel Sabbe, die het domein De Woesten in 2000 kocht van Cécille Dewitte. De brochure is uitgegeven door de Heemkring Oostkamp.

Jan Sabbe is in contact gekomen met Wim Deneweth van HKO tijdens de cursus voor stadsgidsen in Brugge. Door hun gemeenschappelijke passie voor geschiedenis werd al snel beslist om de geschiedenis van het kasteeldomein De Woesten neer te schrijven. “Ik heb een opleiding politieke wetenschappen gevolgd en was het gewoon om opzoekingswerk te verrichten. Dat kwam goed van pas bij het schrijven van deze brochure. Ik had ook veel tools voorhanden om mij te verdiepen in de geschiedenis van het kasteel, waar ikzelf, als kind ook een tijd gewoond heb”, vertelt Jan.

Leerrijke ervaring

Het werk is opgebouwd rond de verschillende eigenaars van De Woesten, met als startpunt Markies de Tarrasona, de eerste eigenares. “Het was voor mij een zeer leuke en leerrijke ervaring om de verhalen van in mijn kindertijd te toetsen aan de werkelijkheid, deze op te schrijven en te delen met het grote publiek. Ik heb altijd van dit domein gehouden, waar we als kind in de bomen konden klimmen, kampen bouwen en zwemmen in de vijver. Allemaal herinneringen die weer sterk naar boven zijn gekomen met het afwerken van deze brochure.” Er is twee jaar gewerkt aan het samenstellen van dit boekje. “Niet constant, maar het beheerste toch een beetje mijn vrije tijd. Ik heb dit werk echter niet alleen gemaakt. Het is ontstaan in samenwerking met de mensen van HKO die me hebben bijgestaan en het werk hebben nagelezen”, besluit Jan Sabbe. (GST)

De brochure is verkrijgbaar bij de leden van HKO en kost 5 euro.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier