‘Het mysterie van de dode kardinalen’, de derde roman van Geert Libeer: “Ik schrijf nog steeds met de pen”

Op de foto zien we burgemeester Bart Tommelein, auteur Geert Libeer en schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Met ‘Het mysterie van de dode kardinalen’ is de Oostendse auteur Geert Libeer aan zijn derde roman toe. Een spannende ‘whodunit’ na zijn thrillers ‘CO2’ en ‘De dictators’.

Tijdens een conclaaf in het Vaticaan ter verkiezing van een nieuwe paus overlijden drie deelnemende kardinalen op mysterieuze wijze. De Romeinse politie-inspecteur Roberto Orsini wordt met een onderzoek belast. Zo belandt hij in een wereld die hem vreemd is en waar totaal andere regels gelden. Naarmate zijn onderzoek vordert botst de politie-inspecteur op meer en meer tegenkanting vanuit die hoogste kerkelijke kringen. Toch blijft hij verbeten vechten tegen de vele intriges, corruptie, doofpotoperaties en vooroordelen die zijn speurwerk vertroebelen. Zelfs de Napolitaanse maffia eist een rol op. Als homofoob en macho heeft onze Italiaanse inspecteur het ook nog eens bijzonder moeilijk dat zijn zoon zich in die periode als homo out.

“Schrijven is ontspanning, zelfs na een zware werkdag”

“Wat zich afspeelt achter de muren van het Vaticaan, is een metafoor voor alles wat zich ook in onze corrupte samenleving afspeelt”, aldus inleider en filmproducent Mariano Vanhoof.

Anekdotes uit het leven

Geert Libeer (62), die als jurist afstudeerde aan de UGent, heeft als kaderlid een juridische functie in de Belgische tak van levensverzekeraar NN Insurance Belgium. Na zijn thriller CO2 en De dictators is dit zijn derde roman als spannende whodunit. “Van in mijn collegetijd heb ik altijd graag en veel geschreven. Een verhandeling of boekbespreking was nooit een vervelende opdracht voor mij. Ik kies voor fictie, hoewel er wel af en toe iets autobiografisch in mijn tekst sluipt of bepaalde details en anekdotes uit het echte leven. Ja, ik schrijf nog met de pen. Pas bij latere lezingen hanteer ik gemakshalve de tekstverwerker. Schrijven blijft mijn geprefereerde manier om mij mentaal te ontspannen. Ook na een zware werkdag.”

De roman telt 245 bladzijden, kost 23 euro en is te koop via de boekhandel, bol.com en de uitgeverij Het Punt: www.uitgeverijhetpunt.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier