“Exclusief biertje Lange So voor vijfde stripfestival”: stripfestival in De Blomme biedt voor elk wat wils

Deze bestuursleden van vzw Tsjernobylkinderen en juryleden de Gouden Wullok kijken uit naar het stripweekend: Chris Delperdange, Annick Verschaeve, Eddy Vercruysse, Geert Ollieuz, Rik Demonie, Mario Boon en Dédée Delperdange. © Bliek Vermeire
Redactie KW

Mariakerkenaar Stijn Seynhaeve hoort bij de drie laureaten van de stripprijs De Gouden Wullok. Het bestuur van de Oostendse vereniging ‘De Lustige Kapoentjes’ reikt deze felbegeerde trofee traditioneel uit aan een veelbelovend jong striptekenaar. De overhandiging van de prijs gebeurt op het stripfestival van De Lustige Kapoentjes op 11 en 12 mei in oc De Blomme.

De overhandiging van de prijs gebeurt op het stripfestival van De Lustige Kapoentjes op 11 en 12 mei in oc De Blomme. Organisator Geert Ollieuz: “Naast Oostendenaar Stijn Seynhaeve zijn ook de Fransman Yann Lovato en de Nederlandse Renée Rienties genomineerd. De winnaar wordt op zaterdag 11 mei om 17 uur bekendgemaakt.”

“James Ensor wordt geëerd met 25 tekeningen door evenveel striptekenaars”

“Op de bewuste zaterdag worden er meerdere striptekenaars gelauwerd. Marc Verhaegen ontvangt een Lifetime Achievement Award voor zijn verdienstelijke carrière. Hij is auteur van menig Suske & Wiske-verhaal en tekent momenteel de strip Senne & Sanne. Hij verzorgt verder de graphic novel ‘Het Beest is los’, net als het Senne & Sanneverhaal ‘Tsjernobiel’. Hij tekende dit beeldverhaal voor de Oostendse vzw Tsjernobylkinderen. De Oostendse versie hiervan werd vertaald door Roland Desnerck en zijn echtgenote Marie-Jeanne Clément. De opbrengst van de verkoop gaat naar de vzw voor de slachtoffertjes van de kernramp in Tsjernobyl in 1986.”

Signeersessies

“Tijdens het stripweekend in De Blomme wordt ook het album “ENSOR 24” voorgesteld. Het betreft een verzameling van 25 tekeningen door evenveel tekenaars. Ze eren zo James Ensor. Maar er is meer. Op zaterdag komt een 25-tal stripauteurs hun werk signeren. Ondertussen geeft Claire Beaino een workshop zeefdrukken. ’s Zondag komt een tiental tweedehandsverkopers hun waren aanbieden. Er is voor elk wat wils: stripverhalen, zeefdrukken, affiches, figurines en nog veel meer. Het hele weekend is het biertje ‘Lange So’ te koop aan de stripbar. Dit exclusief roggebiertje werd speciaal gebrouwen voor de vijfde editie van dit stripevenement. De poorten van het Stripparadijs aan de Chrysantenstraat 30 zwaaien telkens open om 10 uur. De toegang is volledig gratis”, aldus nog Geert Ollieuz.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier