Bibliotheek De Leestuin in Bredene pakt uit met event ‘Thuis aan zee’

Tijdens de Erfgoeddag valt er met Thuis aan zee heel wat te beleven in de bib. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Bibliotheek De Leestuin in Bredene blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. De bib viert dit met tal van activiteiten. Op zondag 21 april is er van 10 tot 12.30 uur het event Thuis aan zee.

Tijdens de Erfgoeddag valt er met Thuis aan zee heel wat te beleven in de bib. Verwonder je over brieven van Oostendse kapers uit de 17de eeuw. Herbeleef opgroeien aan zee in vroegere tijden. Kom meer te weten over het verzonken schiereiland Testerep. Of wil je meer te weten komen over zeewier als smaakmaker? “

Tijdens Thuis aan zee kun je in De Leestuin schrijvers en vertellers ontmoeten die zich lieten inspireren door de zee. Ze vertellen er kort iets over en uit hun werk. De gasten zijn onder andere Dirk Bos, Willy Versluys, Donald Deschagt, Frank Goeminne en Filip Bastien. Beslist de moeite waard dus om op zondagmorgen met een aperitief te komen genieten van deze vertellingen”, vindt schepen van Bibliotheek Kristof Vermeire. Tijdens de receptie met lokale proevertjes kan je tevens de verschillende vertellers ontmoeten.

Meer info via 059 33 91 90 en balie.bibliotheek@bredene.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier