Activiteiten rond sport en spel in de bib

De bib viert de jeugdboekenmaand onder andere met een fotosessie. We zien bibliothecarissen Luc (met award), Els en schepen Nessim Ben Driss. (foto JS) © jan_stragier ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

In maart staat de bibliotheek helemaal in het thema van sport en spel. De bib, die vorige week ook nog in de prijzen viel binnen Midwest, werkte verschillende activiteiten uit.

Maart, dat is jeugdboekenmaand. “Het thema dit jaar is Sport en Spel. Rond dat thema werkten we een aantal acties uit”, aldus bibliothecaris Luc D’haene. Zo kon men afgelopen weekend een leuke foto laten maken in de bib. Kinderen poseerden er voor een groen scherm en de bib zorgde voor een digitale achtergrond met sport als thema. “Zo kon een jonge voetballer bijvoorbeeld aan de middenstip van Wembley geprojecteerd worden. De bib printte onmiddellijk de foto en de kinderen kregen die gratis mee.”

Voorleesuurtje

De bibliotheek organiseert deze maand tot twee keer toe een spelletjesnamiddag voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Op woensdag 20 maart vindt die tussen 15.30 en 17.30 uur plaats in de bib, een week later is de Boekerij in ‘t Torreke het decor van de spelletjesnamiddag, van 14.30 tot 16.30 uur. Inschrijven is niet nodig, kinderen kunnen doorlopend aansluiten. Vanaf maart start de bibliotheek ook met een maandelijks voorleesuurtje. Eén keer per maand leest een vrijwilliger de mooiste verhaaltjes voor aan kinderen tussen vier en acht jaar. De ene maand vindt die activiteit plaats op zaterdag van 10 tot 11 uur, de andere maand op woensdag van 15 tot 16 uur. Inschrijven is ook hiervoor niet nodig, kinderen kunnen doorlopend aansluiten voor deze gratis activiteit. Een eerste voorleesuurtje vond op zaterdag 2 maart al plaats in de bib.

In de prijzen

De bib van Moorslede viel recent ook nog in de prijzen voor de herinrichting die vorig jaar werd doorgevoerd. “Met onze bibliotheek werden we genomineerd vanuit Midwest voor een Oscar binnen de categorie Beste Bib-project. Op de Cultuursoiree in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde werden we vorige week gehuldigd als winnaar. Dat zien we als een grote erkenning en teken van waardering voor de herinrichting van onze bib”, aldus schepen van bibliotheek Nessim Ben Driss (Visie). (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier