Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik ben ontwaakt als een prinses”

Miss West-Vlaanderen Astrid Lafaut, omringd door haar eredames Julie Puype en Kiana Verstraete. © Bjorn Van Ryckeghem
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Zaterdagavond werd Astrid Lafaut in het Plopsa Theater verkozen tot Miss West-Vlaanderen, tijdens de provinciale finales van Miss België. Zo blijft dit kroontje voor het tweede jaar op rij in De Panne. “Dit is een letterlijke bekroning voor al mijn inspanningen”, glundert ze.

‘Ik ben er klaar voor om mijn kinderdroom na te jagen’, vertelde Astrid Lafaut (22) ons in een eerder interview over haar deelname aan ’s lands bekendste missverkiezing. En ze maakt die droom ook waar, nu ze alvast bekroond werd als Miss West-Vlaanderen.

“Ik keek al lang op voorhand uit naar deze provinciale finales. Vooraf had ik wel wat stress, maar eenmaal ik op het podium stond, had ik mezelf voorgenomen om vooral te genieten. Ik wist namelijk dat de avond snel voorbij zou gaan en dat mijn avontuur hier kon stoppen. Vooral het defilé in mijn galakleed vond ik heel leuk. Ik was ook zelfzeker, want ik was goed voorbereid en ik heb de dansjes thuis nog dikwijls gerepeteerd voor de spiegel”, blikt Astrid terug.

Bekroning

En dat heeft dus geloond, want uit de honderd Vlaamse kandidates werd zij door organisatrice Darline Devos uitgeroepen tot Miss West-Vlaanderen. “Ik wist dat ik zeker kans maakte en dat ik die titel ook verdiende. Ik was namelijk aanwezig op alle evenementen, ik heb veel kaarten verkocht en ik was ook vrij actief op sociale media. Maar het was natuurlijk spannend afwachten óf en wanneer zij effectief mijn naam zou zeggen”, vertelt Astrid.

“Deze titel geeft mijn zelfvertrouwen een nieuwe boost”

“Meteen daarna hoorde ik mijn supporters juichen in de zaal. En dat waren er veel: een dertigtal. Ik won trouwens ook de West-Vlaamse publieksprijs, dus bedank ik graag iedereen die op mij gestemd heeft. Dat ik de nieuwe Miss West-Vlaanderen ben, drong pas de dag nadien echt tot mij door. Ik ben ontwaakt als een echte prinses, toen ik dat kroontje en het lint op mijn nachtkastje zag liggen”, lacht ze.

Grote finale

Samen met haar twee eredames stoot Astrid nu door naar de volgende ronde, waarna de groep van veertig Vlaamse en veertig Waalse kandidates verder wordt uitgedund tot dertig finalistes. “Na 9 november weet ik of ik verder mag dromen van de titel van ‘Miss België 2025’, indien ik thuis een bezoekje krijg van de organisatie. Is dat zo, dan gaan we enkele weken later met de hele groep op reis naar Egypte”, glundert de lingerieverkoopster.

Dat blijft in ieder geval het streefdoel, nu die eerste horde succesvol genomen werd. “Nu zal ik mij verder inzetten en alles op alles zetten om te bewijzen dat ik ook een plaatsje in die grote finale verdien. Ik ben in ieder geval al gegroeid als persoon en ik voel mij nu nog zelfverzekerder, want deze titel geldt natuurlijk als een soort van bevestiging. Mijn deelname eiste al veel vrije tijd op, maar dat heb ik er zeker verder voor over. Bovendien krijg ik veel steun van mijn familie, vriend en vrienden, waardoor ik zeker gemotiveerd ben om effectief Miss België te worden”, zegt Astrid.

Zeelucht

Daarvoor is het weliswaar nog wachten tot 15 februari, wanneer het Plopsa Theater alweer volloopt met vrouwelijk schoon. Al is dat het hele jaar door zo in De Panne, als we burgemeester Bram Degrieck mogen geloven. ‘In ‘t mooiste hoekje van ‘t land wonen de mooiste meisjes!’, feliciteerde hij Astrid op Facebook. Vorig jaar werd Juliette Popeye – ook een Pannese – immers ook al uitgeroepen tot Miss West-Vlaanderen.

“Mocht ik in een andere gemeente wonen, zou ik natuurlijk ook gewonnen zijn”, merkt Astrid op. “Maar de burgemeester heeft gelijk. Het zal die gezonde zeelucht zijn, zeker? Ik pik in ieder geval graag een strandwandeling of een zonsondergang mee”, geeft ze ons het geheim van haar schoonheid prijs.

Astrid Lafaut werd gekroond tot Miss West-Vlaanderen en maakt zo verder kans om in de grote finale van Miss België 2025 te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier