Kamagurka en Herr Seele exposeren nog eens samen (in Antwerpen)

Redactie KW

In Galerij De Zwarte Panter kun je nog tot 8 maart 2015 genieten van ‘Tegen de muur’.

“Het heeft lang geduurd, maar het is er toch eindelijk van gekomen om onze schilderijen samen te presenteren”, zegt Kamagurka. “Beschouw het niet als een chronologisch of historisch overzicht. We focussen vooral op ons recente werk waaronder onze schilderijen van ‘De Vaderlandse Geschiedenis’ die eerder al in Humo verschenen.” Herr Seele: “Deze expo speelt wel in op ons beider artistieke biografie: er hangt zelfs een schilderij van de hand mijn moeder en eentje gemaakt door Kama’s vader. Kortom het geeft een goed overzicht van wat we kunnen.”

De ultieme erkenning kwam begin dit jaar, toen het compilatiealbum ‘Cowboy Henk’ de Prix du Patrimoine kreeg op het Internationale stripfestival van Angoulême

In juni 2014 verscheen het boek ‘De Vaderlandse Geschiedenis’, waarin Cowboy Henk de geschiedenis van België op geheel onorthodoxe wijze uit de doeken doet. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Franse vertaling van het boek, namen Kama en Seele samen het penseel in handen.

De tentoonstelling loopt nog tot 8 maart 2015. Telkens van donderdag tot en met zondag van 13.30 toto 18 uur. Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-74 in Antwerpen.

(ML)

>> Meer info: www.dezwartepanter.com