Instagram inspireert Compact Disk Dummies tot pretpakketwedstrijd

© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Afgelopen zaterdag kwamen de broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem met ‘Matter of Time’, de tweede single uit hun tweede album ‘Neon Fever Dream’, binnen op de dertigste plaats in ‘De Afrekening’ op Studio Brussel.

Ook de muziekindustrie gaat door zwaar weer. Het tijdperk van grote opnamebudgetten en gigantisch hogeuitgaven voor videoclips ligt al een tijdje achter ons. De Compact Disk Dummies maken van de nood een deugd en gooien het over een andere boeg. In samenwerking met Visuals Internationals ontwikkelden ze een heuse Instagramfilter die je op een oppervlak naar keuze kan plaatsen.

Geen eenvoudige gezichtsbewerking zoals morphing (het geleidelijk laten overvloeien van de ene afbeelding in een andere, red.) of subtiele kleurschakering, maar een driedimensionale klok waarop Lennert en Janus Coorevits hun betere dansmoves uit hun heupen schudden. Daarvoor baseerden ze zich op het artwork voor ‘Matter of Time’. Op de achtergrond weerklinkt het refrein van hun nieuwe single.

Pretpakket te winnen

Aan deze nieuwigheid relateren de Dummies een wedstrijd. Wie naar de Instagrampagina van de gebroeders gaat, het filtericoontje (naast het IGTV-icoontje) aanklikt en verder de instructies volgt, maakt kans op een pretpakket bestaande uit onder meer een ‘Neon Fever Dream’-gym bag, een vinylversie van ‘Neon Fever Dream’ en een ‘Matter of Time’-sleutelhanger.

‘Neon Fever Dream’ zag afgelopen mei het daglicht. Om dit nieuwe album te promoten, zou het duo deze herfst normaliter een clubtournee ondernemen, maar covid-19 dwarsboomde die plannen. Uitgesteld is evenwel ook in dit geval niet verloren. De hele toer werd verschoven naar de lente van volgend jaar. Op zaterdag 13 maart 2021 staan de Compact Disk Dummies alvast geprogrammeerd in De Kreun/Het Wilde Westen in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier