Dijf Sanders houdt aan muzikale trip door Nepal nieuw album over

© GF
Redactie KW

De single ‘Ravana’ is de voorloper van ‘Puja’, de cd die op vrijdag 14 februari verschijnt op Unday Records.

Na de bijval voor zijn in Indonesië opgenomen album ‘Java’, dat bij de muziekcritici op heel wat positief commentaar kon rekenen, maakte David ‘Dijf’ Sanders (40) voor ‘Puja’ een muzikale trip door Nepal. Na zijn reis heeft de naar Gentbrugge uitgeweken Brugse multi-instrumentalist en producer zijn veldopnames en indrukken als vertrekpunt genomen om een nieuw universum te creëren. Hij deed dit samen met drummer Simon Segers (De Beren Gieren, MDCIII), saxofonist Mattias De Craene (MDCIII, Nordmann) en sitarspeler Nicolas Mortelmans (Condor Gruppe). Het resultaat: een breed spectrum aan stijlen waaronder jazz, psychedelica, elektronica en exotica.

Warmmaker ‘Ravana’ staat synoniem voor de god van het kwaad. Hiervoor sampelde Sanders een tungna of Nepalese luit. ‘Ravana’ voelt aan als een warm bad vol Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase klanken. De combinatie van de opgeknipte beats en Dijfs organische exotica, die naarmate de single ‘Ravana’ vordert crescendo gaan, sleurt je als luisteraar mee in een hypnotische flow. De mannenstem die halverwege invalt, is van een monnik die in een tempel stond te chanten en die Sanders ter plaatse met zijn recorder capteerde.

Op dinsdag 17 maart stelt Sanders samen met zijn muzikale compagnons zijn nieuwe plaat live voor in kunstencentrum Stuk in Leuven. Op zaterdag 28 maart doet hij Jazzcats in Kortrijk aan.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier