Zeven honden aangetroffen in hete bestelwagen en caravan in Oostende

Archiefbeeld © Pexel

De lokale politie van Oostende heeft donderdag zeven honden aangetroffen in een hete bestelwagen en caravan. Vier chihuahua’s, twee Franse buldogs en een Mechelse herder hadden duidelijk onvoldoende eten en drinken. Tegen de Luikse eigenaars van de dieren werd een proces-verbaal opgesteld.

Een passant verwittigde donderdag rond 14.30 uur de lokale politie van Oostende. Volgens de getuige had iemand mogelijk enkele honden al dan niet tijdelijk achtergelaten in een bestelwagen en een aangekoppelde caravan. Ter plaatse stelde de politie vast dat de schuifdeur van de bestelwagen op een kiertje stond. In het voertuig zaten drie honden zonder water of eten in een bench.

Vanuit de aangekoppelde caravan hoorde de politie geblaf, waarna nog eens vier honden werden aangetroffen. Ook die dieren beschikten niet over voldoende eten en drinken. Bovendien stonden de voertuigen in de volle zon.

In beslag genomen

Op basis van die vaststellingen werd beslist om alle honden in beslag te nemen. Een Mechelse herder en vier chihuahua’s werden naar het dierenasiel in Oostende gebracht. Twee Franse buldogs worden opgevangen door het Blauwe Kruis in Brugge.

Tegen de eigenaars van de honden werd een proces-verbaal opgesteld. Het gaat om een 55-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Luik. De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen onderzoekt de zaak.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier