Het onderzoek ging van start naar aanleiding van handtasdiefstallen op 29 februari 2016 in Brugge en Zedelgem. De verdachte kon uiteindelijk op 30 maart op heterdaad betrapt worden bij gelijkaardige feiten in de Colruyt van Sint-Gillis-Waas.

In totaal komt Razvan-Florentin P. in aanmerking voor 36 diefstallen en vijf pogingen tot diefstal. De beklaagde sloeg zijn slag onder andere in Sint-Niklaas, Oudenaarde, Waterloo en Lommel. Ook in Wallonië heeft hij met feiten in onder andere Seraing en Eupen een hele reeks diefstallen op zijn kerfstok. Met de bankkaarten van de slachtoffers haalde hij in totaal ruim 4.000 euro af. De Roemeen liep al in meerdere Europese landen zware veroordelingen op.

Bij twaalf feiten stelde de vriendin van P. volgens het parket haar auto ter beschikking. In Mol en Overijse zat ze ook zelf in het voertuig tijdens de diefstallen. De procureur vorderde voor Georgeta-Raluca T. (24) 18 maanden effectieve celstraf.

De verdediging verwees naar de bekentenissen van de beklaagden en drong aan op een veel mildere bestraffing. De beklaagde zelf probeerde vooral zijn vrouw uit de wind te zetten. Hij hoopt de feestdagen thuis door te brengen. "Dat is wishful thinking, er zullen nog wel wat feestdagen passeren die jij in de gevangenis mag doorbrengen", reageerde de rechter.

De rechter doet uitspraak op 14 januari.

(Belga)

Het onderzoek ging van start naar aanleiding van handtasdiefstallen op 29 februari 2016 in Brugge en Zedelgem. De verdachte kon uiteindelijk op 30 maart op heterdaad betrapt worden bij gelijkaardige feiten in de Colruyt van Sint-Gillis-Waas.In totaal komt Razvan-Florentin P. in aanmerking voor 36 diefstallen en vijf pogingen tot diefstal. De beklaagde sloeg zijn slag onder andere in Sint-Niklaas, Oudenaarde, Waterloo en Lommel. Ook in Wallonië heeft hij met feiten in onder andere Seraing en Eupen een hele reeks diefstallen op zijn kerfstok. Met de bankkaarten van de slachtoffers haalde hij in totaal ruim 4.000 euro af. De Roemeen liep al in meerdere Europese landen zware veroordelingen op.Bij twaalf feiten stelde de vriendin van P. volgens het parket haar auto ter beschikking. In Mol en Overijse zat ze ook zelf in het voertuig tijdens de diefstallen. De procureur vorderde voor Georgeta-Raluca T. (24) 18 maanden effectieve celstraf.De verdediging verwees naar de bekentenissen van de beklaagden en drong aan op een veel mildere bestraffing. De beklaagde zelf probeerde vooral zijn vrouw uit de wind te zetten. Hij hoopt de feestdagen thuis door te brengen. "Dat is wishful thinking, er zullen nog wel wat feestdagen passeren die jij in de gevangenis mag doorbrengen", reageerde de rechter.De rechter doet uitspraak op 14 januari.(Belga)