Wegpiraat uit Gistel rijdt koppel klem en springt op motorkap in Oostende: 12 maanden cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 52-jarige Gistelnaar heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor zware verkeersagressie. J.V. kwam niet opdagen voor zijn proces.

Op 31 mei 2022 stond een koppel met de auto te wachten voor een ophaalbrug in Oostende. Op het moment dat ze wilden vertrekken, werd hun Chevrolet Matiz bruusk gecoupeerd door een witte Jaguar die aan hoge snelheid reed.

Achtervolging

De bestuurder van de Chevrolet claxonneerde en deed met zijn wijsvinger op de slaap teken dat de bestuurder van de Jaguar zot was. Hierop zette J.V. prompt de achtervolging in.

De beklaagde reed zijn slachtoffers uiteindelijk klem op een industrieterrein. V. stapte uit zijn wagen en maande de slachtoffers aan hetzelfde te doen. “Gelukkig bleven ze zitten en verwittigden ze de politie”, verduidelijkte procureur Lode Vandaele.

Zwaar trauma

“De beklaagde sprong op de motorkap van hun wagen en stampte ook nog een deuk in het koetswerk. Hij bezorgde de slachtoffers een zwaar trauma.”

Dankzij een getuige en cameragegevens kon dader snel worden geïdentificeerd. De Jaguar bleek door een vriend aan hem uitgeleend.

Goed gevuld strafblad

“De beklaagde kwam niet opdagen voor zijn verhoor en het typeert hem dat hij hier ook vandaag niet is”, sneerde de procureur. J.V. heeft een zwaar strafblad met veroordelingen voor heling, diefstal, drugs en een hele resem verkeersinbreuken.

De slachtoffers kregen elk 500 euro morele schadevergoeding toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier