Vrouw uit Blankenberge slachtoffer van agressie wanneer ze het probeert op te nemen voor dochter

Redactie KW

Een 36-jarige man van Nigeriaanse nationaliteit uit Blankenberge kreeg van de Brugse correctionele rechtbank een celstraf van acht maanden voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vrouw. De man is geen onbekende voor justitie en heeft al negen voorgaande veroordelingen op zijn strafblad staan.

15 juni 2022. De lokale politie snelt naar de woning van het gezin van de 36-jarige N.E. en zijn vrouw in Blankenberge. Ze troffen de vrouw wenend aan met een bebloede neus, verwondingen ter hoogte van haar jukbeenderen. Op de keukenvloer lag een pluk haar van de vrouw. Een paar kamers verder zaten drie kinderen bang te wachten.

Politionele tussenkomst

Slechts enkele minuten voordien probeerde de vrouw tussenbeide te komen nadat haar man A.V. hardhandig optrad tegen hun dochter. Dat pikte de vrouw niet, maar hierdoor kreeg ze zelf enkele rake klappen.

Uit de verklaring van de man blijkt dat hij vindt dat “hij de man is en de vrouw moet luisteren”. De vrouw moet van A.V. ook thuisblijven om de kinderen op te voeden en ze mag geen contact hebben met zogenaamde ‘slechte vrienden’.

Schijnhuwelijk

A.V. is geen onbekende voor justitie en heeft al heel wat voorgaande veroordelingen op zijn kerfstok staan: zeven bij de politierechtbank en twee bij de correctionele rechtbank, waaronder een veroordeling wegens een poging tot sluiten van een schijnhuwelijk.

De twee vormen nog steeds een koppel en de vrouw was zelfs aanwezig tijdens de zitting, maar ze besloot zich geen burgerlijke partij te stellen.

Acht maanden celstraf

Omdat de man een ongunstig strafverleden heeft, besloot het Openbaar Ministerie een celstraf van acht maanden en een boete van 400 euro te vorderen. A.V. kreeg van de rechter uiteindelijk ook een gevangenisstraf van acht maanden.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier