Vrijspraak voor Anzegemnaar, opschorting voor Ingelmunsternaar na vechtpartij op Kortrijk Weide

Op 19 juli 2021 had zich een grote groep mensen verzameld op Kortrijk Weide. © Google
Redactie KW

In de coronazomer van 2021 ontstond een grote vechtpartij rond de vuurkorf op Kortrijk Weide. In de nasleep daarvan zouden twee mannen klappen uitgedeeld hebben aan enkele mensen die wegliepen van het tumult. Een van hen is vrijgesproken, de andere is wel schuldig maar krijgt geen straf.

Op 19 juli 2021 had zich een grote groep mensen verzameld op Kortrijk Weide, maar tegen de avond ontstond daar tumult. Volgens het Openbaar Ministerie wandelden enkele personen weg, maar werden ze achtervolgd door M.B. (31) uit Anzegem en M.D. (32) uit Ingelmunster.

Die zouden de slachtoffers iets verderop uit het niets aangevallen hebben. “Ze werden geslagen met de vuisten en met een klapstoeltje”, beschreef de procureur op het proces. De advocaat van B. en D. vertelde echter een ander verhaal.

Opschorting

“Mijn cliënten werden racistisch bejegend en gingen verhaal halen. Ze kregen zelf ook klappen, maar het onderzoek daarnaar is niet correct verlopen. In het dossier zitten screenshots van camerabeelden die moeten bewijzen dat mijn cliënten geslagen hebben. De beelden zelf zijn echter niet bewaard.”

M.B. ontkende volledig dat hij slagen uitdeelde en werd vrijgesproken. M.D. kreeg de gunst van de opschorting. (JF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier