Vrijspraak na vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion: tiener ontsnapt aan werkstraf en stadionverbod

De feiten speelden zich af in het Jan Breydelstadion tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en KVC Westerlo. © Archief Davy Coghe
Redactie KW

Een 19-jarige Bredenaar is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor vermeende vuistslagen aan een vijftiger in de tribunes van het Jan Breydelstadion. Hij riskeerde een jaar stadionverbod en een werkstraf.

Op 8 oktober 2022 trok E.V. naar de wedstrijd tussen Club Brugge en KVC Westerlo in het Jan Breydelstadion in Brugge. Na een doelpunt van de bezoekers gooide iemand een beker bier vanuit de tribune. Een supporter zag E.V. als de schuldige en sprak hem hierop aan. Hierop zou de tiener de vijftiger twee vuistslagen in het gezicht hebben gegeven.

Het slachtoffer hield aan de pandoering drie gebroken tanden en een hersenschudding over. Hij was twee weken werkonbekwaam. De procureur vroeg een werkstraf en een jaar stadionverbod. “Dergelijke agressie hoort niet thuis in een voetbalstadion”, stelde hij.

Camerabeelden

Camerabeelden bewezen volgens het parket de schuld van E.V., maar de verdediging zag dat anders. “Mijn cliënt werd verkeerdelijk voor de biergooier aanzien”, pleitte meester Stijn Catrysse. “Het slachtoffer greep mijn cliënt bij de kraag waarop die zich probeerde los te wrikken. Maar hij heeft zeker niet geslagen. Het slachtoffer stelde trouwens dat hij geslagen werd door een persoon met blond haar en een lichtkleurige jas. Maar mijn cliënt heeft donker haar en droeg een donkere jas.”

De rechtbank volgde de stelling van meester Catrysse. “Op de beelden is een blonde man met een lichtkleurige jas te zien, maar dat is niet de beklaagde”, klonk het. Het slachtoffer is intussen overleden, evenwel niet ten gevolge van de feiten. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier