Twee maanden met uitstel voor man die per ongeluk wijkagent aanreed in Izegem

© Getty Images/iStockphoto
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 57-jarige man reed in maart 2022 een gefrustreerde bui een wijkagent aan in Izegem nadat de man hem aanmaande om zijn auto te verplaatsen voor een wielerwedstrijd. De automobilist hield vol dat hij het niet opzettelijk deed. De rechter geloofde dat en veroordeelde hem tot twee maanden met uitstel.

De man woonde in Izegem langs het parcours waar jaarlijks een wielerwedstrijd passeert. Bij vorige edities was het geen probleem dat zijn auto en motor voor de deur bleven staan. Dit stuk van de rijweg werd niet gebruikt voor de koers. “Het eerste jaar dat de wedstrijd plaatsvond, vroeg mijn cliënt zelf nog of hij zijn auto moest verplaatsen maar dat was niet nodig”, zei de advocaat van de man op het proces.

Scheldtirade

Op 13 maart 2022 kwam er een wijkagent langs die de man vroeg om toch zijn voertuigen te verplaatsen. “De beklaagde schoot meteen uit zijn krammen”, zei de advocaat van de agent. “Na een scheldtirade stapte hij met grote tegenzin in zijn wagen.”

De man maakte een aantal bruuske manoeuvres en raakte daarbij de wijkagent, die gewond raakte aan zijn knie. Volgens het parket gebeurde dit opzettelijk maar dat sprak de beklaagde tegen. “Ik wist zelfs niet dat ik hem geraakt had”, zei de man zelf.

De rechter herkwalificeerde de feiten als onopzettelijke slagen. Naast de celstraf moet de man wel 800 euro boete betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier