Schadevergoeding voor 71-jarige Koksijdenaar die bewusteloos geklopt werd op Guido Gezelleplein

Voor de gemeente Koksijde en de politie is het Guido Gezelleplein al langer een probleemgeval.© JH
Voor de gemeente Koksijde en de politie is het Guido Gezelleplein al langer een probleemgeval.© JH
Redactie KW

Een 71-jarige man uit Koksijde krijgt van de strafrechter in Veurne een schadevergoeding van 130 euro toegewezen. Dat bedrag had hij zelf geëist van de 67-jarige Christian D. Die sloeg hem zonder reden bewusteloos op het Guido Gezelleplein in Koksijde.

De 71-jarige Marc L. werd op 22 december 2019 het slachtoffer van zware slagen die hij kreeg van de 67-jarige Christian D. De feiten gebeurden op het Guido Gezelleplein in Koksijde.

“Die dag was ik met mijn hondje te voet naar de Spar op het plein aan het wandelen”, vertelde Marc L. “Mijn hondje werd plots aangevallen door een jack russell. Ik wilde die agressieve hond afweren met mijn voet maar kwam ten val en brak mijn elleboog.”

Probleemplein

“Intussen kwam D., de eigenaar van de jack russell, bij mij en gaf me vier vuistslagen boven mijn oog. Ik kreeg een black-out en toen ik bijkwam bloedde ik boven mijn oog. Mevrouw de rechter, ik heb echt schrik op dat plein. Ik zag die mannen daar zelfs de tanden van een man letterlijk uitkloppen.”

L. kreeg een schadevergoeding van 130 euro. Zijn aanvaller liet zich niet zien in de rechtbank en kreeg 4 maanden cel en 400 euro boete. Voor de gemeente Koksijde en de politie is het Guido Gezelleplein al langer een probleemgeval. Er troepen vaak mannen samen die overdag alcoholische dranken nuttigen en omstaanders lastigvallen. Er werd al verschillende malen opgetreden voor het schenden van de coronaregels. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier