Prostituee die boerenzoon 611.000 euro lichter maakte, riskeert jaar celstraf

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 29-jarige boerenzoon spendeerde maar liefst 611.000 euro aan een Roeselaarse prostituee die nu een jaar cel riskeert voor afpersing, oplichting en misbruik van vertrouwen. De vrouw gebruikte het geld onder andere voor plastische ingrepen en dure kledij. Volgens haar advocaat gaat het echter om sugardating en is de vrouw onschuldig.

“Er zijn mensen die hard werken in het leven om vooruit te geraken en er zijn mensen die in luxe willen leven zonder daarvoor te werken”, zo begon meester Olivier Mostrey die de Harelbeekse boerenzoon verdedigde. Die verloor op 7-jarige leeftijd zijn vader en werkte al van kinds af aan op de ouderlijke boerderij maar kon als jongste zoon niet mee instappen in het bedrijf. Er waren niet genoeg inkomsten om zowel de gezinnen van zijn oudere broers als hemzelf van een inkomen te voorzien. Hij ging alleen werken als loonwerker. “Hele dagen alleen in een machine zitten en het vroege verlies van zijn vader: dat alles vrat aan mijn cliënt en hij werd depressief.”

Binnenvetter

In het najaar van 2019 bracht de jongeman een bezoek aan prostituee M.M. (30) en luchtte daar zijn hart. “Mijn cliënt is een typische binnenvetter maar zij bood hem een luisterend oor en had meteen door dat mijn cliënt eerder naïef was. Al snel vroeg ze een eerste lening van een paar duizend euro. Ze ving hem in haar web en kwam met allerlei verhalen van onverwachte kosten, schulden en deurwaarders. Op een paar maanden tijd was mijn cliënt volledig gepluimd. Toen hij geen geld meer wou geven, dreigde ze om zelfmoord te plegen of om compromitterende beelden van mijn cliënt te verspreiden.”

In totaal kreeg de vrouw volgens meester Mostrey zo 611.000 euro van de boerenzoon. Daarmee betaalde ze onder meer een borstvergroting in Turkije, luxekledij en kruipschoentjes van Louis Vitton ter waarde van 400 euro voor haar baby.

Sugardating

Volgens meester Michiel Van Eeckhoutte die M.M. bijstond, wist de jongeman goed genoeg wat hij deed. “Het is een klassiek geval van sugardating. Hij was trots dat hij een mooie dame had, betaalde alles wat ze vroeg en wist ook dat hij dat nooit terug zou krijgen. Hij was verliefd op haar maar zij niet op hem.”

“Plots besefte hij dat het wel over veel geld ging en nu spreekt men over leningen in plaats van schenkingen. Ze ondertekende wel een kladblaadje waarop stond dat ze alles terug zou betalen maar dat deed ze enkel onder druk van de beklaagde. Verder zijn er helemaal geen compromitterende foto’s, ze dreigde in enkele berichten wel met zelfmoord maar toen zag mijn cliënt het oprecht allemaal even niet meer zitten.”

Vonnis op 25 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier