Politie Westkust arresteert twee mannen voor betrokkenheid bij oplichting 76-jarige vrouw

Archiefbeeld. © JH
Redactie KW

De politie Westkust kon twee jonge twintigers arresteren voor hun betrokkenheid bij de oplichting van een 76-jarige vrouw uit Koksijde. Die speelde in mei 2.800 euro, juwelen en een tablet kwijt aan een valse bankmedewerker. De twee zijn kompanen van die valse bankmedewerker.

Op 13 mei arresteerde de politie al een 25-jarige man uit Sint-Pieter-Leeuw nadat een 76-jarige vrouw uit Koksijde slachtoffer werd van oplichting. “Die man zou zich valselijk hebben voorgedaan als bankmedewerker en zou zo 2.800 euro, juwelen en een tablet van de dame hebben opgehaald samen met minstens twee kompanen”, meldt politiezone Westkust.

“Die man werd aangehouden en wij zetten het onderzoek verder naar de twee kompanen. Na doorgedreven speurwerk konden we op 17 september een 21-jarige man uit Anderlecht arresteren. De man werd nog dezelfde dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste om de man aan te houden.”

“Een dag later, op 18 september, arresteerde politie Westkust opnieuw een verdachte in deze oplichtingszaak. Een 20-jarige man uit Charleroi werd gearresteerd op de nationale luchthaven van Zaventem waar de verdachte net was geland. Ook deze man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste hem op 19 september aan te houden.”

Wees waakzaam

De eerste man verscheen vrijdag voor de raadkamer die zijn aanhouding verlengde, de man uit Charleroi verschijnt morgen voor de raadkamer. “Wees steeds waakzaam voor valse bankmedewerkers”, geeft korpschef Nicholas Paelinck nog mee.

Ga niet op hun vraag in, contacteer je contactpersoon bij jouw bank en controleer zelf of er geen verdachte transacties zijn uitgevoerd. Ben je toch slachtoffer, doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verwittig Card Stop via 078/170.170.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier