Oostendse ‘draaideurcrimineel’ riskeert alweer drie jaar cel voor resem winkeldiefstallen: “Hij wil zijn verslaving aanpakken”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Ondanks 21 eerdere veroordelingen pleegde Oostendenaar Kim J. (38) opnieuw twaalf diefstallen. Nu riskeert hij drie jaar effectieve celstraf.

Kort na zijn vervroegde vrijlating uit de gevangenis ging de beklaagde op 16 april vorig jaar opnieuw op dievenpad. Hij werd op heterdaad betrapt en werd meteen terug naar de cel gestuurd. Op 5 oktober was zijn straf ten einde maar nog geen twee maanden later werd hij betrapt terwijl hij een fiets probeerde te stelen.

Etenswaren, alcohol en parfum

Tussen januari en zijn arrestatie op 25 maart pleegde Kim J. nog tien winkeldiefstallen. Daarbij had hij het vooral gemunt op etenswaren, alcohol en parfum. “De beklaagde kampt met een zware heroïneverslaving en is een echte draaideurcrimineel”, stelde procureur. “Hij liep in het verleden al 21 veroordelingen op, maar kan het stelen niet laten.”

Advocate Mieke Byttebier vroeg de rechtbank om haar cliënt enkel probatiemaatregelen op te leggen. “Hij zit al sinds 25 maart in voorhechtenis”, pleitte ze. “Toen hij de vorige keer vrijkwam, had hij niets. Hij leefde op straat en herviel in zijn alcoholgebruik. Hij wil opgenomen worden in de psychiatrie zodat hij zijn verslaving kan aanpakken.”

De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 27 juni. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier