Oostendenaar (24) krijgt opschorting van straf voor pikante berichten naar meisje (12)

© Unsplash
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

De 24-jarige Stijn D. kreeg maandagochtend van de Brugse correctionele rechtbank opschorting van straf voor aanzetten tot ontucht. De twintiger stuurde in de zomer van 2022 via Snapchat enkele expliciete berichten naar het 12-jarig slachtoffer. De opa van het meisje kreeg de berichten uiteindelijk te zien.

“Ik wil je neuken” of “Krijg ik nu dan een foto van jou in je onderbroek?”. De berichten die een opa op de laptop van zijn 12-jarige kleindochter vond, lieten niets aan de verbeelding over. De berichten werden online via Snapchat verstuurd, maar toch kende het slachtoffer de twintiger in kwestie. Het meisje gaf zelf aan bevriend te zijn met de schoonbroer van D.

Foto’s gevraagd

De twee hadden elkaar al twee keer ontmoet. Stijn D. Zou toen al geprobeerd hebben het meisje aan te raken, maar voor aantasting van de seksuele integriteit werd hij niet vervolgd. Nadien ging D. verder via Snapchat. Zo verstuurde hij berichten met de mededeling dat hij seks wilde met haar en vroeg hij om foto’s van haar in onderbroek. De beklaagde werd door de politie geconfronteerd met de berichten en gaf aan dat hij dacht dat het slachtoffer 16 jaar was. Sterker nog: het meisje zou zélf avances gemaakt hebben volgens D.

Het is echter nooit tot fysiek contact gekomen, enkel de berichten. De verdediging vroeg om opschorting van straf met voorwaarden en kreeg die van de Brugse strafrechter uiteindelijk ook. (CCA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier