Onverbeterlijke dief uit Oostende ziet straf gehalveerd van vier naar twee jaar

Hij had het veelal gemunt op sterkedrank. © gf
Redactie KW

Een 38-jarige Oostendenaar heeft in beroep twee jaar effectieve celstraf gekregen voor liefst 23 winkeldiefstallen, drugsbezit en schriftvervalsing. Om het gerecht te misleiden gaf Jérémy D. zich bij arrestaties uit voor zijn jongere broer.

Tussen 24 mei en 3 november 2022 sloeg Jérémy D. 23 keer toe in Oostende, Koksijde, Nieuwpoort en Bredene. Hij had het veelal gemunt op sterkedrank maar graaide ook parfum, schoenen, snoepgoed en een rugzak mee.

Camerabeelden

Daarbij werd de Oostendenaar herhaaldelijk betrapt. Hij was ook te zien op camerabeelden. Tot negen keer toe gaf D. zich bij arrestaties uit voor zijn jongere broer. Na feiten in Koksijde ondertekende hij zelfs zijn verklaringen met de naam van zijn broer.

Bij een arrestatie in juni 2022 had hij bovendien een spuit met heroïne op zak. D. liep al meerdere veroordelingen op voor drugs en diefstallen. In een gelijkaardig dossier kreeg D. in augustus 2021 al vier jaar effectief opgelegd.

Drugsgebruik

Maar in beroep werd die straf omgezet in een straf met uitstel. De diefstallen werden gepleegd om zijn drugsgebruik te financieren en in beroep vroeg zijn advocaat dan ook mildheid. Het hof verlaagde de straf wel van vier naar twee jaar, maar besliste ook om de man voorlopig in de cel te houden. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier