Notoire Brugse oplichtster pluimt vriendjes met nepreisjes en Tomorrowlandtickets: “Haar financiële honger is onstilbaar”

© Getty Images/iStock
Redactie KW

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. De Bruggelinge werd al drie keer veroordeeld, maar dat haalde niets uit. Nu riskeert ze opnieuw 37 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. “O wee de mannen die nog haar pad zullen kruisen”.

Volgens het openbaar ministerie knoopte C. de afgelopen drie jaar relaties aan met mannen die ze vervolgens manipuleerde en financieel uitperste. Ook hun familieleden werden bedot. Ze benaderde haar slachtoffers via Tik Tok of tijdens het uitgaan en spiegelde hen luxereisjes naar Bali, viptrips naar Tomorrowland of een bezoek aan een escape room voor. De slachtoffers stortten aanzienlijke geldsommen, maar die stak C. zonder schroom in eigen zak. “Als ze geconfronteerd werd met haar daden, ging ze op zoek naar andere slachtoffers”, aldus procureur Peter Vercauteren.

C. werd voor de Brugse rechtbank gedaagd, maar daar kwam ze dinsdag niet opdagen. Ze moet er zich verantwoorden voor tien oplichtingen, goed voor een totale buit van ongeveer 16.000 euro. Tijdens een verhoor verklaarde de vrouw dat ze in een slechte periode zat. “Maar die duurt blijkbaar al tien jaar”, sneerde Vercauteren. “Zij is een oplichtster pur sang. Drie eerdere veroordelingen hebben helemaal niets uitgehaald. Ik vraag 37 maanden effectieve celstraf.”

Onder elektronisch toezicht

Meerdere slachtoffers kwamen zich dinsdagochtend burgerlijke partij stellen. “Deze notoire draaideurcrimineel moet gestopt worden”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Zij heeft een onstilbare financiële honger. O wee de mannen die nog haar pad moeten kruisen.” Volgens Van Maele pleegde C. zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond. “Ik stel een trip voor naar de Legeweg (het adres van de Brugse gevangenis, red.). Dan kan ze daar een escape room organiseren”, sneerde hij.

Naast de oplichtingen moet C. zich ook verantwoorden voor diefstal van een dure elektrische fiets van een zwakbegaafde man die haar onderdak verschafte. De uitspraak volgt op 14 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier