Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod en boete voor productiedirecteur

Stock (Pixabay)
Redactie KW

“Het spijt me. Ik maakte een foute keuze door toch nog in de auto te stappen.” Een productiedirecteur uit Lendelede sloeg voor de Kortrijkse politierechtbank mea culpa toen hij zich moest verantwoorden voor dronken sturen. Aan een boete en een rijverbod ontsnapte hij echter niet.

Op 22 december 2023 merkte de politie van de zone Riho langs de Rijksweg in Izegem rond 2 uur 50 ’s nachts het zwalpende voertuig van S.V. op. “De wagen overschreed zelfs twee keer de volle witte lijn van het parkeervak”, aldus de openbare aanklager.

Toen de agenten de automobilist deden stoppen en blazen, bleek al snel hoe dat kwam. Er kon 2 promille alcohol in het bloed aangetroffen worden. “Na de laatste werkdag van het jaar was er een etentje met collega’s in De Vossenberg”, aldus de advocaat van S.V.

“Met eten en te veel alcohol. Het was absoluut een foute keuze om nog met de auto te rijden. Voor het eerst sinds hij 30 jaar geleden zijn rijbewijs haalde, staat hij voor een politierechtbank terecht.”

Nog dezelfde nacht moest de man zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De politierechter voegde daar nu nog eens 30 dagen en een boete van 800 euro aan toe. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier