Moeder en zoon in de cel voor Card Stop-fraude

Archiefbeeld © Getty Images/iStockphoto

Een 23-jarige man uit Schaarbeek en zijn moeder zitten in de cel op verdenking van Card Stop-fraude. Dat meldt de politie van de zone Westkust. Een zestiger werd ongeveer 2.500 euro lichter gemaakt door een valse medewerker van Card Stop.

De bal ging aan het rollen toen een zestiger uit Rebecq in augustus 2023 aangifte deed bij de politiezone Westkust. Het slachtoffer vertelde dat hij opgebeld was door een zogenaamde medewerker van Card Stop.

De valse medewerker vroeg om bepaalde software te installeren, waardoor hij toegang kreeg tot de rekeningen van de zestiger en meerdere aankopen kon doen. In totaal werd het slachtoffer ongeveer 2.500 euro lichter gemaakt.

Verder onderzoek

De Veurnse afdeling van het parket West-Vlaanderen vorderde een gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter. Dankzij een jaar doorgedreven onderzoek konden een 23-jarige IT’er en zijn moeder als verdachten geïdentificeerd worden. Dinsdag werden ze in hun woning in Schaarbeek gearresteerd. Na verhoor werden beide verdachten aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter.

Vrijdagochtend oordeelde de raadkamer in Veurne al dat ze in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moeten blijven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of ze nog voor gelijkaardige feiten in aanmerking komen.

Waarschuwing

Naar aanleiding van het dossier waarschuwt de politiezone Westkust opnieuw voor criminelen die mensen in naam van verschillende instellingen om de tuin proberen te leiden.

“Wees op je hoede, deel nooit pincodes, ga niet in op vragen over je bankgegevens of om bepaalde transacties uit te voeren. Haak bij de minste twijfel in en neem contact op met jouw bank via het voor jou officieel gekende telefoonnummer”, klinkt het.

Wie toch verschalkt wordt door dergelijke oplichters, krijgt de raad om Card Stop te bellen. Ten slotte benadrukt de politie dat het belangrijk is om ook steeds aangifte van de feiten te doen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier