Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

De kippenbillen die hij eerder op de middag at, sloegen op zijn darmen. © Unsplash
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.

Op 1 maart 2023 werd de 26-jarige A.T. uit Bredene twee keer geflitst onderweg van zijn werk in Brugge naar huis. De jongeman reed 120 km per uur waar 70 mocht en ook nog eens 70 waar slechts 50 km per uur was toegelaten.

De Bredenaar moest zich verantwoorden voor de Brugse politierechter, al kwam hij wel met een heel opvallend excuus op de proppen. “Mijn cliënt werkt als keukenhulp”, stak advocaat Van Belleghem van wal. “Die middag serveerden ze kippenbillen, waar hij er ook van heeft gegeten. Alleen bleek er dus iets verkeerd te zijn met die kippenbillen. Het sloeg in de auto plots op zijn darmen. Shit happens, letterlijk dan.”

Vonnis

De jongeman besloot extra gas te geven in de hoop zo snel mogelijk thuis te zijn. “Het was een medisch noodgeval.” De Brugse politierechter besloot de jongeman te veroordelen tot een geldboete van 200 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier