Jongeman toont geslachtsdeel aan hotelreceptioniste in Blankenberge: “Mijn manier om middelvinger op te steken”

© Belga
Redactie KW

Een 20-jarige Fransman riskeert voor de Brugse rechtbank elf maanden effectieve celstraf voor exhibitionisme, doodsbedreigingen en illegaal verblijf.

Op 26 december kreeg Sami M. het aan de stok met de receptioniste van Blankenbergs hotel. Hij wou geld wisselen om een treinticket naar Brussel te kopen. “Het was vijf graden onder nul. Ik ging sterven als ik buiten moest slapen”, verklaarde hij daar later over. De receptioniste zou hem evenwel hebben uitgelachen en dreigde ermee de politie te bellen. Hierop liet M. zijn broek zakken en nam hij zijn geslachtsdeel ter hand. “Nu heb je een reden om de politie te bellen”, zei hij.

Diefstal

“Het was koud, maar duidelijk niet té koud”, sneerde procureur Fauve Nowé. M. bleek geseind na een diefstal bij een apotheek in Brussel. Tijdens zijn verhoor maakte hij een politievrouw en een vrouwelijke tolk uit voor ‘hoeren’. Hij dreigde er verder ook mee het slachtoffer ‘in brand te steken’ en haar moeder te ‘neuken’. “Onderzoek wees uit dat hij helemaal niet geestesgestoord is. Hij is enkel gefrustreerd dat Belgische vrouwen hem niet als een koning behandelen”, aldus de procureur.

M. werd gelost, maar twee dagen later alweer opgepakt voor diefstal. Sindsdien zit hij in de cel. Hij kwam zich zonder advocaat verantwoorden. “Ik toonde mijn geslachtsdeel zoals iemand anders zijn middelvinger zou opsteken”, stelde hij. “Het spijt me”. De rechter gaf M. de raad om voortaan zijn broek aan te houden. Ze doet uitspraak op 12 maart. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier