Jongeman (29) riskeert twee jaar cel voor seks met minderjarige meisjes: “Had hij haar identiteitskaart moeten vragen?”

© Getty Images
Redactie KW

Een 29-jarige man uit Wervik riskeert twee jaar cel, omdat hij seks gehad zou hebben met twee minderjarige meisjes. Voor een van hen geeft hij de feiten toe, al beweert de man dat hij geen idee had dat ze slechts vijftien was. Hij toonde de rechter daarvoor zelfs een foto van haar op zijn gsm.

De feiten vonden plaats doorheen 2021. “Het is begonnen met een vijftienjarig meisje dat wegliep uit de instelling waar ze verbleef”, zei het Openbaar Ministerie. “Een paar dagen later keerde ze terug met nieuwe schoenen, kleren en een iPhone. Ze zei dat ze dat allemaal kreeg van de beklaagde en ook seks met hem had, zij het met toestemming. Uit berichten in zijn gsm bleek ook dat hij meisjes stimuleerde om seks te hebben met andere mannen tegen betaling. Hij bood zelf ook geld aan.”

Ontucht

De man ontkent de aantijgingen van aanzetten tot ontucht, net als dat hij ook seks gehad zou hebben met een vriendin van het eerste slachtoffer. “Dat meisje kent hij maar uit de verte”, zei zijn advocaat. “Met het andere meisje had mijn cliënt een paar maanden een relatie, hij besefte niet ze dat pas vijftien was. Had hij dan haar identiteitskaart moeten vragen? De dames waren inderdaad vrij jong maar dat betekent niet automatisch dat hij slechte bedoelingen had.”

De man zelf hield ook vol dat hij het meisje een pak ouder inschatte en toonde de rechter daarom een foto van haar. “Zij zocht contact met mij”, zei hij. “Ik heb haar nooit onder druk gezet, ze maakt hier een drama van.”

Vonnis op 12 maart. (JF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier