Jonge bestuurder bewusteloos gemept na botsing in Oostende: vader en dochter schuldig aan zware verkeersagressie

Themabeeld. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 46-jarige Tsjetsjeen uit Bredene heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden celstraf met uitstel gekregen voor verkeersagressie en weerspannigheid. Zijn dochter kreeg 60 uur werkstraf.

Op 1 augustus 2022 vond een botsing plaats tussen de Volkswagen van V.N. (46) en een Peugeot met drie inzittenden op het kruispunt van de Van Iseghemlaan en de Koningsstraat in Oostende. De toen 18-jarige bestuurder van de Peugeot bleek niet verzekerd en mocht bovendien geen passagiers vervoeren met zijn voorlopig rijbewijs.

Een toegesnelde agent zag hoe F.N. (20), de dochter van V.N., als eerste een van de inzittenden van de Peugeot aanviel. Haar vader sloeg de bestuurder bewusteloos. Het meisje gaf hem daarna nog een schop.

Nieuw voorval

Een drietal weken later kreeg V.N. het aan een Oostends café aan de stok met de politie, die tussenbeide kwam voor een vechtpartij. Volgens de agenten trad V.N. op als portier. Maar de veertiger ontkende dit, weigerde zich te identificeren en zou zich dreigend hebben opgesteld. Er waren vijf agenten nodig om hem in te rekenen.

Volgens de verdediging zou de bestuurder van de Peugeot zelf als eerste geschopt hebben en werd het meisje uitgescholden en bij haar hoofddoek gegrepen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier