Jaar cel voor metaaldief die kranen uitbrak in sporthal en openbare toiletten in Ichtegem

Redactie KW

Een 40-jarige Ichtegemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor een hele resem diefstallen. W.B. had het vooral gemunt op metaal en brak zelfs de kranen uit in de sporthal en de openbare toiletten in Ichtegem.

Halfweg april vorig jaar ging W.B. (40) aan de haal met vijf kranen in de toiletten van de Ichtegemse sporthal. Enkele dagen later ging hij met de sanitaire leidingen aan de haal in het openbaar toilettenblok tussen de kerk van Ichtegem en het KSA-gebouw. Hij demonteerde ook de buizen die langs de muren liepen, evenals de waterverdelers van de urinoirs.

Nog zes andere diefstallen

Onderzoek linkte W.B. aan nog zes andere diefstallen en een poging daartoe in de periode tussen 2020 en 2022 in Oudenburg, Oostende en Zedelgem. “Hij stal alles waar hij de hand op kon leggen”, verduidelijkte de procureur. “Ik zou willen zeggen alles wat los zat, maar dat gaat hier niet op.” W.B. had het vooral gemunt op metalen, maar stal ook groentebakken om het statiegeld te innen.

De Ichtegemnaar, die in het verleden al veroordeeld werd voor diefstal, kwam niet opdagen voor zijn proces. “Hij werd meermaals uitgenodigd voor verhoor, maar kwam ook daar zelden opdagen. Hij beloofde de schade te vergoeden, maar dat deed hij niet. Hij heeft lak aan alles”, besloot de procureur. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier