Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

© iStock
Redactie KW

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.

Op 29 mei 2023 stal Salah B. een gsm en een portefeuille uit een handtas in een Oostends café. Drie dagen later kocht hij in een krantenwinkel sigaretten met een gestolen bankkaart. Op 6 juni ging hij met een fiets aan de haal op een camping in Middelkerke en op 17 juni stal hij een handtas in een immokantoor.

Nog eens twee dagen later ging B. agressief tekeer tegen een kledingverkoopster omdat ze geen Frans sprak en op 30 juni stal hij twee dozen schepijs in een Oostendse supermarkt. “Ik wou ijs eten uit miserie”, verklaarde hij aan de politie. Voorts ontvreemdde hij ook nog een handtas op café en 430 euro aan goederen in een Lidl-filiaal.

Op 8 augustus ging B. in Bredene aan de haal met een buideltasje van een marktkraamster. Daarin stak onder meer de trouwring van het slachtoffer. Daags nadien zette B. ook nog een frituur op stelten door er een breekmes boven te halen toen de uitbaatster de rekening presenteerde. Een klant die tussenbeide kwam, liep een snijwonde op in de hand.

Mentale problemen

B. zit sinds 9 augustus in voorhechtenis. “Hij is illegaal in het land en dakloos”, pleitte zijn advocate. “Hij heeft geen inkomsten en kampt met mentale problemen. Hij geeft de meeste feiten toe, maar ontkent dat er een trouwring in dat buideltasje zat.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier