“Hij beet zelfs een agent in de arm”: agressieve Oostendenaar riskeert zware celstraf voor weerspannigheid en drugs

© iStock
Redactie KW

Amper drie dagen nadat hij terechtstond voor een brutale diefstal op een paralympiër, is Oostendenaar Innocent O. (29) alweer voor de strafrechter verschenen. Deze keer riskeert hij veertig maanden effectieve celstraf voor een resem feiten van drugsbezit en weerspannigheid. Bij een van die incidenten beet hij zelfs een agent in de arm.

Innocent O. veroorzaakt al vele jaren overlast in Oostende. Op 14 januari vorig jaar was het opnieuw prijs toen de politie hem in de gaten kreeg in de uitgaansbuurt. De twintiger gooide nog snel een zakje met een halve gram cocaïne weg en verzette zich vervolgens hevig bij zijn arrestatie. In het politievoertuig sloeg en stampte hij wild om zich heen en beet zelfs een agent in de onderarm.

Betrapt met drugs

Amper drie dagen later werd O. veroordeeld voor diefstal, maar dat weerhield er hem niet van om op 11 en 21 februari alweer voor overlast te zorgen. Hij werd op de beide momenten betrapt met een kleine hoeveelheid cocaïne. Op 21 februari probeerde hij ook in te breken in een container. Een getuige die dit filmde, greep hij bij de pols. Daags nadien ging O. in een supermarkt aan de haal met een fles gin en op 11 maart ging hij opnieuw agressief tekeer tegen de politie, die hem ondanks een plaatsverbod had aangetroffen in de uitgaansbuurt.

“De beklaagde trekt geen enkele les uit zijn vele eerdere veroordelingen” – procureur Charlotte Vonck

En ook op 18 mei kwam het tot geweld, deze keer tijdens de Meifoor op ’t Zand in Brugge. Toen de politie hem kwam arresteren, gebeurde dit alweer niet zonder slag of stoot. “De beklaagde trekt geen enkele les uit zijn vele eerdere veroordelingen”, aldus procureur Charlotte Vonck, die maandag 40 maanden effectieve celstraf vroeg.

Drankprobleem

Volgens zijn advocaat kampt O. met een hardnekkig drankprobleem. “Hij is geen slechte jongen, maar hij mag niet gedronken hebben”, aldus meester Kim Devoldere, die aandrong op een voorwaardelijke straf. Hij vroeg de rechtbank ook rekening te houden met de vele andere straffen die O. nog boven het hoofd hangen. Zo werd pas afgelopen vrijdag achttien maanden cel gevorderd tegen O. voor zijn aandeel in een brutale diefstal op een paralympiër in het Oostendse station. De rechtbank doet uitspraak op 25 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier