“Het lijkt wel een Bart De Pauw-verhaal”: zeventiger riskeert jaar cel voor betasten pluskleindochter
Een 74-jarige Bruggeling riskeert een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van zijn pluskleindochter. Het meerderjarige meisje beweert dat C.M. haar rechterborst betastte, maar zelf ontkent de man dat met klem. “Ze zag hem als een indringer.”
Het slachtoffer woonde op het moment van de feiten bij haar grootmoeder in Blankenberge. Ook C.M. verbleef daar toen. Op 8 juni 2022 – de grootmoeder was op reis – haalde C.M. zijn pluskleindochter af van het station. Het meerderjarige meisje studeerde verpleegkunde en kwam van haar kot.
Borst betast
De twee gingen eerst samen frietjes eten. “De beklaagde raakte haar daar al even aan, aan de poep”, verduidelijkte de procureur. “Maar het slachtoffer dacht dat dit per ongeluk was en ging mee naar huis. Toen ze in haar bed kroop kwam de beklaagde haar evenwel achterna en vroeg haar meermaals om een knuffel. Het slachtoffer wou dit niet, maar de beklaagde deed het toch en betastte daarbij haar rechterborst.”
Ongepaste berichten
Op aanraden van haar vriend lichtte het slachtoffer de politie in. Tijdens het onderzoek bleek dat C.M. ook al grensoverschrijdend gedrag zou hebben gesteld tegenover de buurvrouw en de poetsvrouw. Hij zou hen niet enkel betast hebben, maar ook ongepaste berichten hebben gestuurd. Voor die feiten werd hij evenwel niet vervolgd.
“Volgens de beklaagde deed hij niets verkeerd en was het allemaal maar een grapje”
De procureur hekelde de minimaliserende houding bij C.M. “Het lijkt wel een Bart De Pauw-verhaal”, sneerde hij. “Volgens de beklaagde deed hij niets verkeerd en was het allemaal maar een grapje. Hij creëerde wel ongemakkelijke situaties waarbij hij zijn grenzen aftastte.”
Volgens de advocate van het slachtoffer doet C.M. aan victim blaming (waarbij je dus het slachtoffer de schuld geeft, red.). “Hij stelt dat mijn cliënte labiel is en alles verzon. Zelf speelt hij de vermoorde onschuld. Hij is een wolf in schaapskleren”, klonk het.
Indringer
De verdediging ging voor de vrijspraak. “Er is die avond helemaal niets gebeurd en mijn cliënt weet niet van waar dit verhaal komt”, pleitte meester Naïma Bouslama. “Het staat wel vast dat de burgerlijke partij geen voorstander was van de relatie tussen mijn cliënt en haar grootmoeder. Ze zag hem als een indringer. Zij kampt met mentale problemen en er is geen enkel objectief element dat haar beweringen ondersteunt.”
De rechtbank doet uitspraak op 11 maart. (AFr)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier