Dronken agressieve Bruggeling dreigt ermee buschauffeur te onthoofden

© BELGA
Redactie KW

Een 38-jarige Bruggeling riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel omdat hij een buschauffeur van De Lijn aanviel en met de dood bedreigde.

Op 15 november vorig jaar stapte B.D. samen met drie kompanen een Lijnbus op in Brugge. Volgens de procureur waren de vier dronken en maakten ze het behoorlijk bont.

Mondmaskerplicht

Toen een passagier het welletjes vond en de chauffeur duidelijk maakte dat hij wou afstappen, zinde dat het gezelschap niet. Toen de chauffeur hen bovendien op de mondmaskerplicht wees, ging bij B.D. het licht uit.

“De beklaagde ging de buschauffeur te lijf en probeerde het zeil dat de bestuurdersruimte afschermt los te trekken”, stelde de procureur.

Woede-aanvallen

“Toen dat niet lukte stapte hij af en gooide zijn blikje met bier tegen de voorruit van de bus. Vervolgens schold hij de chauffeur de huid vol en dreigde ermee haar te onthoofden. Dat was schabouwelijk gedrag en de beklaagde was bovendien niet aan zijn proefstuk toe.”

De verdediging betwistte de feiten niet. “Mijn cliënt volgt momenteel psychologische begeleiding om zijn woede-aanvallen te leren beheersen”, stelde advocaat Bart Bleyaert.

“Hopelijk kan een werkstraf volstaan.” Omdat B.D. niet persoonlijk aanwezig was en de rechter hem wil zien werd de zaak uitgesteld naar 3 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier