Chris Dusauchoit veroordeeld tot twee jaar contactverbod met buurman na belaging

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

De Leuvense correctionele rechtbank heeft op woensdag televisiemaker Chris Dusauchoit schuldig bevonden aan belaging van zijn buurman, met wie hij al jaren in een geschil ligt. Dankzij een gunstig strafrechtelijk verleden kreeg Dusauchoit de gunst van de opschorting, hij zal twee jaar lang geen contact meer mogen opnemen met zijn buurman, tenzij via zijn advocaat. Ook via de media mag hij twee jaar lang niets verspreiden over de zaak.

De belaging waarvan sprake vond plaats tussen 29 januari 2018 en 16 september 2019. In die periode verstuurde Dusauchoit meerdere berichten en een e-mail naar zijn buurman Theo S. (65) met daarin ongepast taalgebruik. Door de denigrerende en bedreigende berichten zou S. in angst geleefd hebben. Ook in de media sprak Dusauchoit regelmatig over zijn buurman en misbruikte hij volgens de rechtbank zijn naamsbekendheid.

Aanleiding voor de vele berichten was de ruzie tussen de twee over het veebedrijf van Theo S., volgens Dusauchoit. Daardoor zou hij, ondanks gewonnen rechtszaken, zich wanhopig gevoeld hebben. Hij had daarom uitlokking gepleit maar die werd afgewezen door de rechtbank.

S. had de rechtbank ook gevraagd om een schadevergoeding van 7.500 euro toe te kennen. Die vond dat te hoog en herleidde de vergoeding naar 500 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.