Brugse cafébaas die klanten toetakelde met barstoel en pepperspray moet drank- en agressieprobleem aanpakken

De beklaagde zou meerdere vuistslagen uitgedeeld hebben. © Getty Images
Redactie KW

Een 41-jarige cafébaas heeft voor de Brugse rechtbank vijftien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor buitensporig geweld tegen klanten. B.V. mag de cel verlaten, maar moet zich aan een resem voorwaarden houden.

B.V. runt een café in de Brugse uitgaansbuurt. In juni vorig jaar kreeg hij het daar aan de stok met een Amerikaanse toerist, die de zaak nog wou betreden op het sluitingsuur. V. gaf de man enkele vuistslagen en sloeg hem met een houten barstoel. “Achteraf maakte hij doodleuk een vreugdedansje”, stelde de procureur.

Minderjarig slachtoffer

Het slachtoffer moest gehecht worden in het ziekenhuis en V. kwam na een maand cel vrij onder voorwaarden. Maar die schond de Bruggeling op flagrante wijze door op 4 maart een minderjarige klant te lijf te gaan die hij verdacht van drugsverkoop in zijn zaak en eerder die avond al slagen had uitgedeeld aan een andere stamgast. Terwijl de jongen al op de grond lag bleef B.V. hem schoppen en slaan. Hij bewerkte hem ook met pepperspray. “Het geweld was buitensporig”, besloot de procureur.

Alcohol- en een agressieprobleem

De cafébaas werd opnieuw opgepakt en zat sindsdien in de cel. De man kampt met een drank- en agressieprobleem en volgens de verdediging ziet hij dat ook zelf in. “Hij is geschrokken van het geweld en wil een cursus agressiebeheersing te volgen”, pleitte meester Klaas Van Dorpe. “Hij stond er in die periode helemaal alleen voor in zijn zaak en kampte vaak met conflicten tussen jongeren. Nu wil hij zijn zaak anders runnen zodat hij ’s nachts niet meer constant achter de bar moet staan.”

De rechtbank legde V. uiteindelijk vijftien maanden voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer in behandeling voor zijn drank- en agressieprobleem. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier