Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer”

Archiefbeeld ter illustratie.
Redactie KW

Een 34-jarige Bruggelinge diende een klacht in tegen de politiemotard die haar op de bon slingerde. Nu riskeert Z.N. zes maanden cel wegens lasterlijke aangifte. “Ze wou enkel wraak nemen”.

Z.N. rijgt de verkeersboetes aaneen en kwam al meermaals in aanraking met dezelfde motard van de Brugse politie. Na een achtervolging legde de vrouw op 28 september 2022 zélf een klacht neer tegen de motard. De 34-jarige vrouw van Iraanse origine beschuldigde de man van belaging en racisme, maar na een onderzoek van Intern Toezicht bleek daar niets van te kloppen en werd de zaak geseponeerd.

Enkel uit op wraak

De motard liet het daar evenwel niet bij en diende een klacht in tegen Z.N. wegens lasterlijke aangifte. De politiezone Brugge sloot zich daarbij aan. “Het viel mijn cliënt bijzonder zwaar dat hij urenlang als verdachte verhoord werd”, stelde de advocaat van de motard. “Hij overwoog zelfs even om zijn job bij de politie op te geven en is nog altijd in behandeling bij de korpspsycholoog. Het is duidelijk dat deze vrouw enkel op wraak uit was.”

Procureur Mike Vanneste schetste geen fraai beeld van Z.N., die al zes keer veroordeeld werd voor de politierechtbank. “Ze betaalde ook al zeker honderd boetes voor verkeersinbreuken”, stelde hij. “Mevrouw is een totale hufter in het verkeer. Maar dan nog heeft ze het lef om diegene die haar daar op wijst het leven zuur te maken. Ze wentelt zich in de slachtofferrol.”

Overdreven

Vanneste vroeg de maximumstraf van zes maanden cel, maar de verdediging ging voluit voor de vrijspraak. “Hier wordt zwaar overdreven”, pleitte meester Brecht Beheydt. “Mevrouw rijdt voor haar werk 60.000 kilometer per jaar en heeft haar boetes altijd netjes betaald. Ze heeft ook nooit met andere agenten aanvaringen gehad.”

Volgens meester Beheydt diende de vrouw pas klacht in na overleg met een psycholoog en haar advocaat. “Ze blijft erbij dat die agente zaken gedaan heeft die niet door de beugel kunnen. Het is niet omdat een zaak geseponeerd wordt dat de aangifte per definitie lasterlijk is.”

De rechtbank doet uitspraak op 10 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier