Blankenbergenaar ontkent dat hij zijn kinderen opsloot en huis in brand wou steken

Redactie KW

Dat zijn vrouw die nacht maar niet naar huis kwam, deed bij een 43-jarige Blankenbergenaar de stoppen doorslaan. Volgens het parket sloot hij de kinderen op en wou hij het huis met petroleum in brand steken. “Voor elke gemiste oproep zou hij hun moeder een messteek geven.”

Op 24 juni 2023 snelde de politie rond 5.30 uur naar een woning in het centrum van Blankenberge voor huiselijke problemen. Over de vloer liep een petroleumspoor van de woonkamer tot de keuken en op de salontafel lagen enkele aanstekers en een keukenmes.

Dochter en zoon

Volgens zijn toen 17-jarige dochter was S.V. razend omdat haar moeder die nacht niet naar huis was gekomen. Hij had de deur op slot gedaan waardoor zij en haar – meerderjarige – broer het huis niet konden verlaten.

Hij zou er ook mee gedreigd hebben het huis in brand te steken. “Voor elke gemiste oproep zou hij de moeder een messteek geven”, stelde procureur Fauve Nowé. “Hij greep zijn dochter bij de hals en hield een aansteker bij de petroleum.”

Contactverbod

De moeder was die nacht op stap met haar schoonzus. S.V. belde haar liefst 100 keer op en bedreigde haar met de dood. De procureur vroeg twee jaar cel voor S.V., eventueel met voorwaarden.

De man kwam eerder al eens voorwaardelijk vrij, maar omdat hij terug bij zijn vrouw introk – ondanks een contactverbod – zit hij momenteel weer achter de tralies.

Volgens de verdediging had de vrouw van S.V. er na een ruzie over drugs mee gedreigd om hem na 22 jaar huwelijk te verlaten. “Hij was wanhopig dat hij zijn gezin zou verliezen, maar heeft zijn kinderen niet opgesloten”, klonk het.

Brokken gelijmd

“Hij hield enkel zijn dochter tegen omdat hij niet wou dat ze op dat uur nog over straat liep. Hij was ook nooit van plan om het huis in brand te steken. In zijn woede schopte hij de petroleumkachel omver. Die aanstekers lagen daar omdat hij rookt.”

Intussen werden de brokken tussen S.V. en zijn vrouw gelijmd. De uitspraak volgt op 20 februari. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier