Bewusteloos geslagen man (71) klaagt toestand op Guido Gezelleplein aan: “Alcoholverbod zou goed zijn”

© JH
© JH
Redactie KW

Een 71-jarige man uit Koksijde stelde zich in de rechtbank van Veurne burgerlijke partij nadat hij bewusteloos geslagen werd op het Guido Gezelleplein in Koksijde. Daar is al langer sprake van overlast. “Een alcoholverbod daar zou helpen”, mevrouw de rechter.

De 71-jarige Marc L. werd op 22 december 2019 het slachtoffer van zware slagen die hij kreeg van de 67-jarige Christian D. De feiten gebeurden op het Guido Gezelleplein in Koksijde, al langer een doorn in het oog van de gemeente en de politie. Op het plein troepen vaak veelal mannen van middelbare leeftijd aan die alcohol nuttigen. Ook tijdens de coronamaatregelen stelde de politie er tal van overtredingen vast.

Alcoholverbod

“Die dag was ik met mijn hondje te voet naar de Spar op het plein aan het wandelen”, vertelde Marc L. “Mijn hondje werd plots aangevallen door een Jack Russel. Ik wilde die agressieve hond afweren met mijn voet maar kwam ten val en brak mijn elleboog. Intussen kwam D., de eigenaar van de Jack Russel, bij me en gaf me vier vuistslagen boven mijn oog. Ik kreeg een black-out en toen ik bijkwam, bloede ik boven mijn oog. Mevrouw de rechter, ik heb echt schrik op dat plein. Het zou goed zijn mocht u of de stad daar een alcoholverbod bevelen. Want mannen zoals D. en zijn vrienden halen gewoon alcoholische dranken in de Spar, drinken die op het plein uit, en vallen iedereen lastig. Ik heb hen al racistische verwijten zien maken en zelfs de tanden van een man letterlijk uit kloppen.”

De rechter liet L. zijn verhaal doen maar adviseerde hem om contact op te nemen met de gemeente Koksijde. L. vraagt 130 euro schadevergoeding. De procureur eiste voor D., die verstek liet, een celstraf van vier maanden en 400 euro boete. Vonnis op 12 februari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.