“Als je naar huis komt, vermoord ik je”: man die partner bedreigde, krijgt achttien maanden cel

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 51-jarige Algerijn uit Oostende heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij zijn vrouw met de dood bedreigde.

A.A. (51) is al enkele jaren illegaal in het land en ging de zomer van 2021 een relatie aan met het slachtoffer. De twee hebben samen een zoontje. Er waren geregeld spanningen, maar die bereikten een hoogtepunt toen de beklaagde op 28 februari het slachtoffer via WhatsApp met de dood bedreigde. “Als je naar huis komt, vermoord ik je”, waarschuwde hij zijn vrouw, die op dat moment bij haar moeder in Lokeren verbleef. Daags nadien herhaalde hij zijn bedreigingen in spraakberichten.

App om haar te volgen

De justitieassistente van het slachtoffer, die met een drugsverslaving zou kampen, verwittigde de politie. In haar verhoor verklaarde het slachtoffer dat A.A. haar al vaker had bedreigd en ook heel controlerend was. Hij had zelfs een app op haar gsm geplaatst om haar te volgen en te zien met wie ze contact had.

Volgens de gerechtspsychiater kan A.A. zichzelf bijzonder goed verkopen. “Hij is voor geen haar te vertrouwen”, klonk het in zijn verslag. Op zijn proces wees A.A. met een beschuldigende vinger naar het slachtoffer. Hij minimaliseerde de feiten ook. “Waarom zou ze schrik moeten hebben van mij? Het is mijn vrouw”, stelde hij.

Brokken gelijmd

De verdediging drong aan op een voorwaardelijke straf, maar door het gebrek aan schuldbesef bij A.A. ging de rechtbank daar niet op in. Anderzijds hiel de rechtbank wel rekening met zijn blanco strafblad. Tussen A.A. en het slachtoffer zouden de brokken intussen gelijmd zijn. De vrouw verklaarde dat de man na zijn vrijlating terug bij haar mag intrekken. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier