Achttien maanden cel gevorderd voor diefstallen uit voertuigen in Assebroek

© Getty Images
Redactie KW

Een twintigjarige Marokkaan heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor acht diefstallen en elf pogingen tot diefstal. Benmarzoug L. viseerde steeds geparkeerde wagens. Het openbaar ministerie eiste achttien maanden effectieve gevangenisstraf.

De beklaagde werd op 25 september 2023 ingerekend naar aanleiding van twee diefstallen uit voertuigen in de Brugse deelgemeente Assebroek. Uit camerabeelden van het station bleek dat hij tien dagen eerder al naar Brugge was afgezakt. Die nacht werden meerdere gelijkaardige diefstallen gepleegd in Sint-Michiels. Uiteindelijk bleek de jongeman in die periode in aanmerking te komen voor minstens acht diefstallen en elf pogingen tot diefstal. Aan bepaalde feiten kon hij gelinkt worden dankzij zijn pet van de Duitse metalband Any Given Day.

Procureur Peter Vercauteren merkte op dat de beklaagde niet aan zijn proefstuk toe was. Na een vorige veroordeling was hij zelfs pas sinds enkele dagen weer op vrije voeten. In die omstandigheden werd deze keer achttien maanden effectieve gevangenisstraf en achthonderd euro boete gevorderd.

De verdediging pleitte dat Benmarzoug L. stal om te overleven. Volgens meester Anse Ghesquiere beseft hij wel dat hij voortaan op het rechte pad moet blijven. “Hij zou België verlaten en een plaats zoeken waar hij wel een toekomst kan uitbouwen.” Daarom werd voorgesteld om de straf te beperken tot de ondertussen ruim vijf maanden voorhechtenis. Door zijn vorige veroordeling is een straf met uitstel immers niet meer mogelijk.

De rechter doet uitspraak op 16 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier