56-jarige Blankenbergenaar krijgt 7 maanden cel voor partnergeweld

Redactie KW

De 56-jarige Blankenbergenaar A.V. werd maandagochtend door de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden voor opzettelijke slagen en verwondingen tegenover zijn partner en weerspannigheid.

De politieagenten kwamen eerder tussenbeide nadat een discussie ontaardde in partnergeweld, maar dat werd hen door de man niet in dank afgenomen.

Wurging

A.V. en diens vrouw kregen op 26 januari 2023 een discussie, maar die escaleerde al snel. De vrouw verklaarde dat A.V. plots heel gewelddadig uit de hoek kwam.

De beklaagde wrong de pols om van het slachtoffer en schopte tegen haar vinger. Hierna trok hij aan de vrouw haar haren en duwde hij haar tegen de grond. En daar bleef het niet bij: A.V. wurgde het slachtoffer, maar stopte toen de vrouw in zijn geslachtsdelen schopte.

Vonnis

De politie moest tussenbeide komen in de woning om de gemoederen te bedaren, maar dat verliep niet van een leien dakje. A.V. stelde zich bijzonder weerspannig op tegenover de aanwezige agenten.

Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van zes maanden. De rechter besliste om de man, die een ongunstig strafverleden heeft, bij verstek uiteindelijk een gevangenisstraf van zeven maanden op te leggen. (CC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier