21 dagen rijverbod en geldboete voor Elodie Gabias (27) na rijden onder invloed: “Ik ben een heel braaf persoon”

Elodie Gabias. © Archief Davy Coghe
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Elodie Gabias (27), bekend als influencer en deelneemster van het televisieprogramma ‘De Verraders’, moest vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verschijnen. De reden? Na een festival vorige zomer besloot ze met haar brommer naar huis te rijden. Enkele agenten merkten het vreemde rijgedrag op en stelden vast dat de jongedame onder invloed reed. “Het was dom en ik neem mijn verantwoordelijkheid”, zei Elodie zelf tijdens de zitting.

Eind juli vorig jaar besloot Elodie na een dagje Paradisco aan Heist-aan-Zee naar huis te rijden met de brommer. “Enkele agenten merkten op dat iemand op een bromfiets moeite had om recht te rijden”, begon de procureur. Na controle bleek dat Elodie reed onder invloed van alcohol. De influencer moest zich voor die feiten vrijdagochtend verantwoorden voor de Brugse politierechtbank.

“Het was erg en het is erg dat ik hier sta”, zegt Elodie. “Ik ben écht een heel braaf persoon die niet veel drinkt. Het is en was de laatste keer dat ik onder invloed rij. Het was dom en ik neem dan ook mijn verantwoordelijkheid.”

Uitspraak

Het rijbewijs van Elodie, die aangaf ook niet voldoende gegeten te hebben op het festival, werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De politierechter besloot daar vrijdagochtend nog eens een rijverbod van zes dagen aan toe te voegen en een geldboete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier