Rechtbank Brugge velt nog geen vonnis over 600 nutteloze telefoontjes naar politie

Het vonnis in de zaak van een 45-jarige vrouw die 600 telefoontjes naar de politie pleegde, is uitgesteld naar de zitting van 27 april.

Naast de vaak onzinnige oproepen naar de lokale politie moest Sandra V. zich ook verantwoorden voor het belagen van haar ex-schoonouders. Op de vorige zitting omschreef het openbaar ministerie de beklaagde als theatraal en manipulatief. Haar gedrag brengt volgens de procureur de gewone dagelijkse werking van de politie in gevaar. De politiezone Kouter vorderde een schadevergoeding van 32.000 euro.

Meestal hing V. aan de telefoon een onsamenhangend verhaal op. De ene keer werd ze bedreigd, de andere keer dreigde ze zelf haar toenmalige partner neer te schieten. De politie werd ook meermaals uitgescholden. “Ze heeft zelfs eens de politie gebeld om de politie die ze zelf had opgeroepen weg te jagen“, pleitte meester Robin Vandervennet. In mei 2014 belde de beklaagde zelfs eens om te zeggen dat ze een minuut eerder niét gebeld had.

Na de breuk met haar echtgenoot in het najaar van 2015 zou de vrouw ook haar ex-schoonouders met dergelijke telefoontjes bestookt hebben. De slachtoffers vroegen 5.000 euro schadevergoeding en een dwangsom, maar V. ontkent de feiten met klem.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.