Tiener blijft in de cel voor moord in Oostkamp

© a-AFr

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 19-jarige man uit Oostkamp met een maand verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigen zijn advocaten Patrick Bernard Martens en Pieterjan Dens. Bij een steekpartij in de woning van de verdachte kwam een 15-jarige Bruggeling om het leven.

De feiten speelden zich op vrijdagavond 24 september af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Tijdens een feestje voor zijn verjaardag kreeg Jordy D. het in zijn eigen woning aan de stok met het slachtoffer. Milan M. bezweek ter plaatse aan de gevolgen van de steekpartij. In de loop van de nacht konden de speurders in totaal elf aanwezigen arresteren. Uiteindelijk werd enkel Jordy D. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord.

Ripdeal

Volgens de verdediging paste het incident in een aanslepend drugsconflict. Bij een ripdeal zou D. 150 gram cannabis gestolen hebben van M. zijn vrienden. De avond van de feiten zou het slachtoffer langsgekomen zijn om geld te eisen. Naar eigen zeggen verweerde D. zich enkel toen M. hem probeerde te bewerken met een taser. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of zijn verklaringen steek houden. Momenteel staat nog geen reconstructie van de feiten gepland.

De verdediging drong vrijdagochtend nog niet aan op de vrijlating van de verdachte. Het is nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiater, die D. ondertussen wel al onderzocht heeft in de gevangenis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.