Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel

Veronique werd in haar appartement om het leven gebracht. © GF/MM
Redactie KW

De 41-jarige Jürgen M. blijft een grote negen maanden na de moord op Veronique Nobus (36) langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. De ex-partner stak de verpleegster vorig jaar met een stortvloed aan messteken dood in haar appartement.

Veronique Nobus en haar ex-partner Jürgen M. vormden al even geen koppel meer, maar de twee bleven contact onderhouden. Al was dat laatste vooral dankzij M. die moeilijk met de breuk kon omgaan. De veertiger bleef excuses zoeken om contact te houden met zijn ex-partner en dook de avond van de feiten plots nog op in het Jan Breydelstadion, waar Veronique en een vriendin een voetbalmatch volgden. Zij waren hevige voetbalsupporters, hij was er waarschijnlijk enkel om haar te zien. Na afloop van de match trok Veronique opnieuw naar haar appartement en even later zakte ook M. af naar daar.

Medebewoners van het appartementsgebouw hoorden die nacht heel wat rumoer. Enkele uren later was het alle hens aan dek in het gebouw. Er werden bloedsporen in de gang opgemerkt en de aanwezigheid van heel wat agenten en het parket deden het slechtste vermoeden. Veronique bleek om het leven gebracht extreem veel messteken en Jürgen M. bekende de feiten. De reconstructie vond op 18 april al plaats, maar waarom Veronique dood moest, blijft onduidelijk.

Raadkamer

Jürgen M. Moest vrijdagochtend opnieuw verschijnen voor de Brugse raadkamer. Meester Walter Damen zakte zelf naar Brugge af om de raadkamer te volgen, maar wilde geen verdere commentaar kwijt. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt twee maanden langer aangehouden blijft”, zegt Damen. “Voor de rest kan ik inhoudelijk niets kwijt over de zaak.”

De raadkamer besliste de aanhouding van de veertiger met twee maanden te verlengen. Zo zal hij zeker bijna een jaar in de gevangenis vertoeven voor de moord. Het is voorlopig afwachten op het psychiatrisch verslag. (CCA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier