Vrouw voor de helft verlamd na partnergeweld in Dudzele: dader riskeert drie jaar cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een Portugese Bruggeling riskeert drie jaar cel nadat hij zijn echtgenote bij de keel greep en met het hoofd tegen een muur duwde. De 53-jarige vrouw kreeg een paar uur na het geweld een beroerte, waardoor de linkerkant van haar lichaam verlamd is.

Op 14 december vorig jaar kwam te politie tussenbeide in een zware ruzie tussen S.G. (54) en zijn vrouw in Dudzele. De verwondingen bij het slachtoffer leken mee te vallen, maar een paar uur later belandde ze met een beroerte in het ziekenhuis. Pas op 4 januari kon de Portugese vrouw verhoord worden en verklaarde ze dat haar man haar bij de keel had gegrepen waardoor ze tijdelijk geen adem meer kreeg. Maar ze had zich kunnen loswrikken en verschanste zich in haar wagen.

De gevolgen van de beroerte waren niet min. “De linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti. “Zij was al jaren het slachtoffer van geweld en wenst niet langer met de beklaagde geconfronteerd te worden. Daarom is zij hier vandaag ook niet persoonlijk aanwezig. Deze feiten waren voor mijn cliënte de druppel. Na ruim dertig jaar huwelijk heeft zijn de echtscheiding aangevraagd.”

Volgens de wetsdokter staat het vast dat de beroerte het gevolg was van het geweld. De procureur vroeg drie jaar effectieve celstraf.

S.G. zit sinds 10 januari in voorhechtenis, nadat ook de kinderen van het koppel het partnergeweld bevestigden. Zijn advocate drong aan op voorwaarden. “Mijn cliënt deelde een duw uit tijdens een banaal conflict na een teambuilding”, pleitte Emma Declerck. “Hij moet zijn agressie- en drankprobleem aanpakken.” De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 24 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier