Twee jonge vandalen vernielen borden en glazen in geefkast: “Echt gedegouteerd door dit gedrag”

Twee jongeren vernielden borden en glazen. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De gemeente Moorslede heeft de politie op de hoogte gebracht nadat twee jongeren donderdagavond borden en glazen uit een geefkast in Dadizele vernielden.

Donderdagavond fietsten twee jongeren naar het gemeentelijk domein ’t Torreke in het centrum van Dadizele. De twee meisjes openden er de geefkast, namen er borden uit en gooiden die stuk op de grond. Daarna namen ze nog enkele andere borden mee. “De medewerkers van de dienst toerisme zijn vrijdagochtend een halfuur bezig geweest met alles op te ruimen. Mogelijks ligt er ook nog glas in het gras. Ik ben echt gedegouteerd door de actie van die twee jongeren”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). De gemeente bracht inmiddels de politie op de hoogte. Op camerabeelden is de actie van de twee meisjes duidelijk te zien.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat vandalen de geefkast viseren. Vorig jaar werden beschadigingen aangebracht aan de deuren van de kast. “In de gemeente hebben we drie geefkasten. Er zijn enkel problemen rond die in Dadizele. Erg spijtig. We zouden de geefkast kunnen wegnemen, maar daar straffen we mensen mee die dit niet verdienen en er wel iets aan hebben”, aldus schepen Nessim Ben Driss (Visie).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier