Psychotische twintiger uit Aalter trekt spoor van vernieling en spuwt naar politie: vijftien maanden voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Geplaagd door psychoses trok een dakloze twintiger een spoor van vernieling door Brugge en Oostende. Bovendien spuwde J.V. een agent in het gezicht toen hij op diefstal betrapt werd.

Op 21 april vorig jaar werd J.V. (22) uit Aalter op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in de Carrefour in Brugge. Daags voordien had hij ook al geprobeerd om voor 6.000 euro aan elektronica mee te graaien. Bij zijn arrestatie schold hij de politie de huid vol en spuwde hij een agent in het gezicht. Hij noemde hen dommeriken en leugenaars.

Onderzoek wees uit dat de jongeman in maart vorig jaar een spoor van vernieling had getrokken door Brugge en Oostende. Op tien verschillende locaties vernielde hij ramen en deuren. Vooral van woningen, maar ook een bibliotheek, bankkantoor en het OCMW bleven niet gespaard. De dakloze V. kampte naar eigen zeggen met psychoses door cannabisgebruik.

Na vier maanden voorhechtenis werd J.V. voorwaardelijk gelost. Hoewel zijn psychoses met medicaties onderdrukt werden, raakte hij in maart dit jaar tóch weer betrokken bij een ripdeal. De verdediging vroeg de vrijspraak wegens ontoerekeningsvatbaarheid, maar de rechtbank ging daar niet op in en veroordeelde de beklaagde tot vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. AFr

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier