Man die zwaaide met mes nabij brand, aangehouden op verdenking van brandstichting

© CC
Redactie KW

De man (43) die maandagavond stond te zwaaien met een mes nabij een hotel in de Hofstraat en een appartementsgebouw dat op dat moment in brand stond, werd door onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit.

Maandagavond 13 mei omstreeks 22 uur liep bij de politie Oostende een melding binnen dat een man zou staan te zwaaien met een mes nabij een hotel in de Hofstraat. Een politieploeg ging ter plaatse en ontdekte bij hun aankomst ook een brand in een appartementsgebouw op de hoek van de Boekarest- en Hofstraat. Een viertal bewoners van het gebouw konden snel in veiligheid worden gebracht. De brandweer was eveneens snel ter plaatse om de brand, die zich op de eerste verdieping situeerde, te blussen. Er vielen geen gewonden. Als gevolg van de brand zijn de twee benedenverdiepingen onbewoonbaar geworden.

Mede dankzij camerabeelden van het hotel in de Hofstraat kon de verdachte, een man van 43 jaar, met het mes worden geïdentificeerd. Een politieploeg kon de man overmeesteren. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor de nodige zorgen. De man woonde eveneens in het appartementsgebouw. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld voor verder onderzoek. De man wordt eerstdaags voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier